– ENDED! – Lezing: Een ongewoon gesprek met God

 – Zen lezing
Al eeuwenlang vraagt men zich af ‘waarom’ wij als mens bestaan en geboren worden, ons leven leiden (school, werk, huisje/ boompje/ beestje) om vervolgens weer te mogen sterven. Is er dan geen enkel doel? Bestaat God? Zo ja, waarom bestaan er dan zoveel religies? En waarom laat Hij/ Zij of Het zich dan gewoon niet zien? Waarom praat Hij dan niet met ons?
Deze vragen kunnen enige emoties doen naar boven drijven, die misschien wel diepgeworteld binnenin ons zitten. Het antwoord is echter simpel: Ja. Er bestaat een God. En ja. Het is niet zozeer of Hij wel met ons praat, maar het gaat er meer om wie er naar Hem luistert…


Een gezellig en intiem gesprek met God: koekje erbij?
Tijdens deze lezing word je meegenomen in de wereld van Neale Donald Walsch en de gesprekken die hij met niemand minder dan God had. Of je het moet geloven of niet is niet zozeer belangrijk, de kennis die eruit voortkwam is echter mindblowing! En uiteraard op iedereen toepasbaar, wat voor afkomst of geloof je ook aanhangt.

De Amerikaanse Neale Donald Walsch bevond zich rond 1992 in een moeilijke periode van zijn leven, zowel op financieel, relationeel en op gezondheidsniveau. Neale schreef een boze brief aan God, deze werd tot zijn verbazing beantwoord door God. Vanuit deze brief ontstond een levendige dialoog van meer dan 2000 bladzijdes, het verslag van deze rechtstreekse dialoog werd in 9-delige boekenvorm verschenen en heten vandaag de dag ‘Gesprekken met God Kosmologie’.
Deze lezing staat centraal om Walsch’s zijn eerste boek, getiteld ‘Een ongewoon gesprek met God‘. Dit boek, officieel gepubliceerd in 1995,  ging voornamelijk over persoonlijke onderwerpen, gefocust op uitdagingen en mogelijkheden binnen het leven van een individu. Vaak wordt God (terecht of onterecht) veelal synoniem gezien met een bepaalde religie. Of dit nu het Christendom, de Islam of het Hindoeïsme is. In deze lezing wordt er in gegaan over God als een individu, dat ongebonden en onafhankelijk is zonder ook maar te kiezen voor een bepaalde stroming of een voorkeur naar een bepaalde bevolkingsgroep toe heeft.

Wie of wat is God volgens de boeken van Neale Donald Walsch? In de heilige boeken van alle religies wordt er vaak verwezen naar een mannelijk figuur, kan het daarom niet vrouwelijk of onzijdig zijn? Waarom bestaan wij precies? Waarom moeten wij geboren worden om vervolgens weer te sterven? Bestaat er echt kwaad (of goed)? Is het leven een leerschool? Bestaat er zoiets als de Tien Geboden die profeet Mozes door kreeg? Waarom lijden wij als mensen soms zo erg en hoe kunnen we dit oplossen? Waarom voelen wij ons als mens soms zo intens eenzaam en ongelukkig? Wat kun je zelf doen om je eigen leven weer op rolletjes te laten lopen? Zowel op het gebied van liefde, werk en het financieel gedeelte?

Al deze vragen en meer worden beantwoord tijdens deze lezing. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor interactie met elkaar! Alle vragen zijn dus welkom.

Wie is Neale Donald Walsch?
Over de hele wereld hebben de boodschappen en thema’s uit de kosmologie de harten van miljoenen beroerd, zij geven aan dat zij hun leven hebben kunnen veranderen van leven in constante moeite, verwarring, eenzaamheid en angst naar een getransformeerd nieuw leven dat vol in het teken staat van de Nieuwe Spiritualiteit; gekenmerkt door Scheppersbewustzijn, vrij van schuld, veroordeling en zondaarsgevoelens, bevrijding van het ‘moeten’ idee, bewustwording van onze Eenheid en Goddelijkheid en een volle er- en herkenning en liefde voor en van de volmaaktheid van Onszelf alsmede God en al het Leven.

Het boek Een ongewoon gesprek met God is het eerste deel van een trilogie. Het tweede boek Een nieuw gesprek met God (waar globale onderwerpen behandelde op geopolitiek en metafysisch niveau) en het laatste deel Derde gesprek met God (dat voornamelijk in ging op universele waarheden van de hoogste orde en uitdagingen/ mogelijkheden van de ziel) waren stuk voor stuk wereldwijde bestsellers. Hierna volgden nog vele meerdere delen en staat de teller momenteel op maar liefst 34 (!) boeken.

What’s in it for me?
– Leer God kennen als een charmante, humoristische en eigenzinnige gesprekspartner,
– Bekijk en ervaar je eigen relatie naar God toe op een andere liefdevolle wijze,
– Voel je geïnspireerd op een manier als nooit tevoren,
– Reflecteer deze kennis aan je eigen individuele leven en wordt bewust van waar je momenteel in je leven staat,
– Krijg een verhelderende kijk op je eigen problemen en leer ze te zien als verwijzingen naar het pad waar jij heen wilt,
– Maak kennis met God zonder enige vorm van dogmatische religies. Jeujjj!

Wie zijn Geoffrey de Jong en Sander Viergever?
De twee initiatiefnemers van deze lezing zijn beiden een fervent fan van de kennis die wordt overgedragen in de boeken van Neale Donald Walsch. Voor beide jongemannen hebben de boeken van Walsch hen in moeilijke tijden geholpen het leven door andere ogen te leren zien. Hierdoor is hun blik op de wereld op een positievere manier gaan veranderen, en uiteraard ook naar henzelf toe.
Inzichten zoals: eerder ‘problemen’ en ‘stress’ kunnen doorgronden, luchtiger in het leven leren staan, liefdevoller naar jezelf en de wereld om je heen zijn, begrijpen en voelen dat alles op deze planeet in de kern één is en uiteraard een nieuw beeld van God verkregen, zonder enige restricties te worden opgelegd, zijn slechts een kleine greep uit de kennis die de boeken van Walsch overbrengen.

Graag willen zij deze kennis uit de Gesprekken met God boeken wat behapbaarder en toegankelijker maken voor mensen die nieuwsgierig zijn God, spiritualiteit en het leven waar wij als mensen allen deel van uitmaken.

Inhoud lezing (programma)
14:00 Inloop
14:15 Introductie Sander & Geoffrey
14:20 Wie is Neale Donald Walsch?
14:30 Part 1: God uitgelegd in een notendop (of misschien wel twee. Of drie.): hebben wij Hem al die tijd verkeerd begrepen?!
15:30 – 15:50 Pauze
15:50 – 17:00 Part 2: Wie ben ik tot relatie tot mijzelf en God?
17:00 – 17:30 Gezellig informeel borrelen en socializen met elkaar

Vragen kunnen tijdens de lezing zelf na iedere topic direct gevraagd worden i.p.v. ná de lezing!

Kosten
Early Birdtickets: 14,50 Euro (deze prijs is geldig t/m 18 november 2017)
Online tickets: 17,50- Euro
Aan de deur tickets kopen is helaas niet mogelijk.

Locatie
HappyZenHeart
Willem Buytewechstraat 147
3024XE Rotterdam (Delfshaven)
Kaart vestiging HappyZenHeart

Parkeren
De auto kun je gratis parkeren voor of op loopafstand van onze vestiging.

OV
De lezingruimte is ideaal te bereiken met het openbaar vervoer.
Metro: stap uit bij halte Coolhaven en loop 10 minuten.
Tram: stap uit bij halte Pieter de Hoochweg en loop 10 minuten.

Nieuwsbrief
Wil je voortaan op de hoogte gehouden worden van onze maandelijkse nieuwsbrief? Meld je dan even aan. We beloven je niet te spammen! 😉

Powered by Khore by Showthemes