Back

Iedere drie weken een gloednieuwe podcast!

HappyZenTalks is een podcast vol met inspirerende ontmoetingen met échte mensen en échte belevenissen op het gebied van mindfulness, spiritualiteit en persoonlijke groei.

Podcast over Persoonlijke Groei

Jezelf blijven ontwikkelen is van levensbelang. Een boom die de potentie heeft om bijvoorbeeld 50 meter hoog te worden, zegt toch ook niet op 23 meter hoogte tegen zichzelf: “Nou, ik vind het wel genoeg zo! Laat ik maar stoppen met groeien…” Evenmin wil een mens stoppen met zichzelf stuwen naar nieuwe hoogten: het zit namelijk gegraveerd in onze natuur.
Verwacht daarom ook vooral onderwerpen die voor persoonlijke groei in jouw leven kunnen gaan zorgen!

Podcast over Yoga

Yoga is meer dan alleen de asanas (fysieke houdingen), wat de westerse media en commercie je laten wijsmaken. Het is namelijk a way of living oftewel een levenswijze! HappyZenTalks gaat de dialoog aan met meerdere yogi’s en yogini’s die een geheel ander, rijker en universeler beeld geven van de yogische filosofie.

Podcast over Mindset

Mindset is alles. Deze uitspraak heb je vast wel van meerdere experts, guru’s en andere coaches gehoord. De waarheid is echter dat mindset de start is van alles, de ignitor, de katalysator achter het complete plaatje. Maar naast mindset, heeft ieder mens ook een heartset (emoties), healthset (gezondheid) en soulset (hoger doel in het leven oftewel jouw dharma, jouw waarom).
In deze podcast hebben we het over alle vier de facetten van de mind.

Podcast over Mindfulness

Waar moet de mind vol mee zijn? Het liefst met helemaal niets.
Waarom? Omdat het niets, de stilte de ware natuur van de mens is, voordat je geconditioneerd werd met alle afleidende geluiden van de wereld waar we in leven. En in de stilte hoor je uiteraard alles…
Deze podcast gaat ook over de innerlijke practisering van yoga oftewel je zintuigen afsluiten van de buitenwereld (pratyahara), het gebruikmaken van wilskracht en concentratie (dharana), je leren concentreren (dhyana) en om één te worden met het AL (samadhi).