Back

Little Zen Breaks: Kort. Krachtig. Inspirerend.

“Ga toch eens lekker mediteren, joh!”, “Wees eens zen in je hoofd!” en “Ga toch eens de stilte opzoeken!”, zijn stuk voor stuk uitlatingen die je vast wel eens naar je hoofd geslingerd kreeg. Velen beweren dan ook dat ‘mediteren’ simpelweg in een lotushouding zitten is en je mond houden. Vervolgens probeer je je mind (geest) zo stil mogelijk te houden… Ssssst!

Maar… de harde waarheid is dat je je mind niet stil kunt krijgen, hoe HARD je ook je best doet! Dit komt omdat je mind juist geschapen is om te denken. En wat nu dan? Je beseft dat je nog onrustiger wordt dan voorheen! Dit komt, omdat je geen goede basis hebt, je hebt geen goede blauwprint of je hebt geen doelen die je in je leven wilt behalen. Het kan met meerdere factoren te maken hebben. Maar mediteren heeft zoveel meer diepgang dan de gemiddelde mens denkt! En wij zijn hier om jou hierbij een handje te helpen.

Maak kennis met de wondere wereld van meditatie!

Deze korte online verhalende meditaties zijn bedoeld om je eventjes ‘af te leiden’ van je dagelijkse beslommeringen die vaak, voor een groot percentage, alleen maar energie slurpend werken. Deze korte meditaties zijn er juist voor, om je dagelijkse energieniveau weer een boost te geven!

Hierna kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om onze, maar liefst 45 min. durende Online Meditatielessen te volgen, waar we juist voor meer de diepte in gaan. Of overgaan tot de Online Workshop Mediteren, waarbij je de beginselen leert en stap voor stap wordt meegenomen in de wereld van meditatie en yoga. En mocht je echt klaar voor zijn om de yogische filosofie te integreren in je leven, dan kun je kiezen voor onze zeer uitgebreide Online Cursus Mediteren, waar je zowel hoog over het overzicht krijgt over de kunst van het mediteren, maar waarbij we ook gaan diepzeeduiken in de details. Kortom: alles is mogelijk om ook hier in onze westerse wereld, een city monk te worden!

Wie host deze meditatielessen?

Geoffrey ‘Geo’ de Jong (1984) is sinds zijn tienerjaren al bezig met alles wat te maken heeft op mindfulness en spiritueel gebied.

Zo bracht zijn spirituele zoektocht hem door de jaren heen naar o.a. Bali (Indonesië) en India, waar hij in diverse ashrams verbleef, kennis opdeed van diverse gurus en heeft hij o.a. gewerkt voor ParaVisie en de OHM (Hindoeïstische omroep die viel onder het bewind van de NPO), waardoor zijn honger naar meer kennis, meer ervaring en meer (eigen)wijsheid alleen nog maar groter werd. Totdat het op een gegeven moment zich ontwikkelde in een permanente gewoonte, een paradigma, een lifestyle.

Vanuit deze ervaringen is HappyZenHeart geboren als zijn eigen onderneming. Hij heeft zijn yoga-opleiding (200RYT) gevolgd in Rishikesh, India, waarna hij zich is gaan verdiepen in de innerlijke vormen van yoga, de Universele Wet van Aantrekkingskracht en frequenties (klankheling) en leert hij Hindi als derde taal. Hiernaast heeft hij ook diverse cursussen gevolgd van de bekende Hindoepriester en ex-monnik Dandapani, waarbij Meditatie de centrale focus was van de trainingen.

Meer weten over ‘meditatie’ als begrip? Lees dan ons artikel uit ons FAQs pagina:

Wat zijn Little Zen Breaks precies?

Mis jij ook niet soms de ‘verhaaltjes van mama of papa’ die altijd werden voorgelezen voor het slapengaan als kind?
Deze Little Zen Stories en gaan hoogstwaarschijnlijk gelijkenissen krijgen, maar dan met een spiritueel of levens moraal! Bereid je voor op grappige, bizarre en mythische verhalen vanuit de Hindoeïstische, Boeddhistische en zelfs Indonesische mythologie en folklore!
Waarom? Omdat het luisteren naar verhalen je bewustzijn wegvoert naar jouw eigen interpretatie van je fantasiewereld. Hierdoor zul je merken dat je de ‘realiteit’ van de ‘volwassen’ wereld beter kunt managen.

€GRATIS,-

Alle Little Zen Breaks op een rijtje:

Zijn Little Zen Breaks toch niet helemaal jouw ding?

Misschien is één van onze andere online meditatie varianten wat voor jou: 

COMING SOON!