Back

Online Meditaties: Her-inner je ware aard.

Rust in je hoofd. Ontstressen. Ontspannen. Dieper slapen.
Dit zijn stuk voor stuk termen en woorden die haast synoniem zijn met meditatie als begrip. Vaak wordt dit ook als doel van het mediteren gezien, maar in feite is dit niet helemaal waar.

Het verkrijgen van rust in je hoofd, minder stress in je lijf en mind voelen, je beter kunnen ontspannen en een goede nachtrust tegemoet gaan zijn gevolgen van het mediteren op de juiste manier! Het kan nooit een doel op zichzelf zijn, omdat het doel van mediteren (volgens yogische tradities) समाधि: | samadhi oftewel een vorm van verlichting is.

Het inwaarts keren kun je zien alsof je een gesprek aangaat met jouzelf. Stel, je loopt een willekeurige bar in en je schuift aan met een drankje bij jezelf. Welke vragen zou je jezelf dan stellen? Het her-inneren is weer een proces op zich, waarbij je gaat beseffen dat je in feite niets hoeft te leren en het gegeven dat je niet kunt groeien in het leven.
Ook gaat hierbij de veelgeprezen metafoor “De Aarde is een leerschool” hierbij niet op. Dit komt omdat ALLES al IN JOUZELF zit, dus je hoeft en kunt niets leren. Je hoeft je alleen maar te herinneren oftewel her-inneren.

Wat voelt goed voor jou als jouw persoonlijke missie hier op deze mooie planeet? Wat kom jij hier doen? Wat is jouw dharma? Kortom: wat is de agenda van jouw ziel?

Onze online meditaties gaan je hierbij helpen inzichten te verkrijgen, waarbij jij betere keuzes in je leven kunt maken.

Meditaties voor elke mood en mindset.

Tijdens onze gemiddeld 45 min. durende online meditaties, ga je niet standaard op een kleedje zitten, je ogen sluiten en ‘mediteren’. Iedere les is ingedeeld in drie delen, die elkaar opbouwend opvolgen.
Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te genieten van een korte verhalende mediatie, je bewustzijn volledig te laten onderdompelen in 100% stressvrije geluiden en klanken, bewust ademhalen op verschillende manieren of je leren concentreren om een bepaald doel te behalen dat belangrijk is in jouw leven. Ieder mens is uniek, dus proberen we ons mediatieaanbod zo divers mogelijk te maken!

Wie is de host van deze online meditaties?

Geoffrey ‘Geo’ de Jong (1984) is sinds zijn tienerjaren al bezig met alles wat te maken heeft op mindfulness en spiritueel gebied.

Zo bracht zijn spirituele zoektocht hem door de jaren heen naar o.a. Bali (Indonesië) en India, waar hij in diverse ashrams verbleef, kennis opdeed van diverse gurus en heeft hij o.a. gewerkt voor ParaVisie en de OHM (Hindoeïstische omroep die viel onder het bewind van de NPO), waardoor zijn honger naar meer kennis, meer ervaring en meer (eigen)wijsheid alleen nog maar groter werd. Totdat het op een gegeven moment zich ontwikkelde in een permanente gewoonte, een paradigma, een lifestyle.

Vanuit deze ervaringen is HappyZenHeart geboren als zijn eigen onderneming. Hij heeft zijn yoga-opleiding (200RYT) gevolgd in Rishikesh, India, waarna hij zich is gaan verdiepen in de innerlijke vormen van yoga, de Universele Wet van Aantrekkingskracht en frequenties (klankheling) en leert hij Hindi als derde taal. Hiernaast heeft hij ook diverse cursussen gevolgd van de bekende Hindoepriester en ex-monnik Dandapani, waarbij Meditatie de centrale focus was van de trainingen.

Meer weten over ‘meditatie’ als begrip? Lees dan ons artikel uit ons FAQs pagina:

Ons online meditaties aanbod:

Mis jij ook niet soms de ‘verhaaltjes van mama of papa’ die altijd werden voorgelezen voor het slapengaan als kind?
Deze meditatieverhalen gaan hoogstwaarschijnlijk gelijkenissen krijgen, maar dan met een spiritueel tintje of levens moraal! Bereid je voor op grappige, bizarre en mythische verhalen vanuit de Hindoeïstische, Boeddhistische en zelfs Indonesische mythologie en folklore!

Waarom? Omdat het luisteren naar verhalen je bewustzijn wegvoert naar jouw eigen interpretatie van je fantasiewereld. Hierdoor zul je merken dat je de ‘realiteit’ van de ‘volwassen’ wereld beter kunt managen.


HappyZenMeditations: Luisteren naar Little Zen Breaks – Korte verhalende meditaties

Een menselijk lichaam bestaat voor maar liefst 70% uit water. Nou ja, laten we zeggen dat je menselijk lichaam uit ‘gerelateerde H20’ vloeistoffen bestaat, waaronder dus water en bloed. Deze vloeistoffen geleiden geluid als geen ander! Door gebruik te maken van bepaalde geluidsgolven in bepaalde ‘gezonde en helende’ frequenties, komt je lichaam hiervan in een natuurlijke staat van rust.

Het gevolg is dat stress bijvoorbeeld uit het systeem verdwijnt, waardoor je kwaliteit van je leven verbeterd. Denk hierbij aan geluiden zoals Tibetaanse klankschalen, angklungs (Indonesische muziekinstrumenten van bamboe), koshi shanti chimes (windgongen/ klankinstrumenten die de aarde-elementen vertegenwoordigen), zaphir shanti chimes (windgongen/ klankinstrumenten die de seizoenen van het jaar vertegenwoordigen) en tingsha’s (muzikale, bronzen schijven). 

Deze online meditatielessen voelen aan als een muzikaal bad voor het lichaam en de mind!


ZEN VIBES MEDITATIES COMING SOON!

Tijdens deze online meditatielessen, duiken we in jouw wereld van chakra’s. Chakra’s zijn energetische wervelwinden die de prana (levensenergie in jouw fysieke- en etherische lichaam regulieren. Zit er een verstopping? Dan zorgt dit vaak voor pijn in het lichaam, emotionele schommelingen en geestelijke onrust, zoals depressie en vermoeidheid. 

Tijdens deze online meditatielessen maken we gebruik van de mantra’s, frequenties en visualisaties die bestemd zijn voor alle 7 individuele chakra’s, met als doel ze weer in balans te brengen. 

Denk aan overheerlijk ontspannende klankschalen (afgestemd qua klank van iedere chakra), mantra chanting en chakra klankstaven die de juiste frequenties van iedere individuele chakra bevatten. Dit is genezen in de meest ontspannende manier!

Meer weten over chakra’s? Lees dan het artikel: Wat zijn chakra’s?

De functie van God is het scheppen van dingen. En sinds wij van die goddelijke bron afstammen, hebben wij als mensen ook die scheppende krachten! Vaak roepen we mensen en gebeurtenissen in ons leven af, wat we onbewust doen. Of we nu willen of niet. Maar wist je dat je ook bewust de gebeurtenissen en mensen en situaties, stap voor stap, in je leven kunt manifesteren? Eén van die methoden zijn affirmaties.

Affirmaties kun je zien als een vers of gedachte die je constant herhaald. Net zolang totdat je er in gaan geloven, het gaat voelen, er emoties bij komen, het doordringt in je onderbewustzijn en je op de juiste frequentie gaat tunen. Doordat je intrinsiek overtuigd van binnen bent dat je iets al bent of hebt, gaat het zich in jouw leven manifesteren. Of je dit nu gelooft of niet, eigenlijk heb je geen keuze omdat ieder mens er al zijn hele leven gebruik van maakt. Maar dan onbewust meestal. Een affirmatie betekent niet voor niets een bevestiging!

Tijdens onze Manifesteer Meditaties, gaan we jou helpen om de affirmaties op jouw leven vorm te geven op de correctie en juiste manier. Zo hebben we diverse online meditaties, gericht op gezondheid, vrijheid, gelukkig voelen, doelen behalen en business & carrière.

There’s something for everybody to think, feel and speak out into existence!

Prana oftewel levensenergie. Ayama oftewel uitbreiding.
Tijdens deze meditatielesjes zullen we de basisprincipes van het managen en controleren van jouw levensenergie d.m.v. eeuwenoude yogische ademhalingstechnieken.
Waarom? Omdat hoe meer je je ademhaling kunt controleren, hoe meer je je emoties kunt controleren. En hoe langer je ademhaling, hoe langer je zult leven. Althans, je fysieke lichaam hiermee bedoeld, want iedereen heeft uiteraard het eeuwige leven als ziel! 😉 

Meer weten over pranayama? Lees dan het artikel: Wat is pranayama?

Tijd stopt voor niemand op deze planeet. Het maakt niet uit wat voor etnische afkomst je hebt, wat voor religie je ook beleid of hoe getalenteerd je in iets bent. Vadertje Tijd verslaat je altijd. We kunnen tijd ook niet sneller of langzamer laten lopen. Ook kunnen we het niet stopzetten. 

Sri Sri Ravi Shankar, de oprichter van het wereldberoemde Art of Living, zei ooit tijdens het geven van een spirituele lezing:

“De tijd dat ik nu bij jullie ben, deze 120 minuten, die kan ik nooit meer aan iets anders uitgeven! Dus weet goed waar en vooral aan wie je je kostbare tijd uitgeeft, want deze krijg je nooit meer terug tijdens dit leven…”

Tijdens deze Coaching Meditaties, worden er vooral goede vragen gesteld aan jou, terwijl je je in een diepe staat van ontspanning bevindt. De vragen zullen vooral bedoeld zijn om jouw richting in het leven te bepalen. Waar wil jij met jouw kostbare leven naartoe, zolang je nog adem haalt? Wat wil je nog bereiken? En waarom? Waarom lukt het je niet? En waarom zijn andere dingen je juist wel gelukt in het leven?

We gaan tappen in je onderbewustzijn, om te reflecteren op jouw leven en de keuzes die je tot nu toe hebt gemaakt. Maar ook ruimte en rust scheppen, zodat je betere keuzes kunt maken die uiteraard de kwaliteit van je toekomst bepalen!

Mind. Full. Je mind oftewel geest moet vol zijn. Met leegte.
Op deze manier leef je daadwerkelijk in het moment van hier en nu. Dit doen we door middel van het gebruiken van je aangeboren wilskracht, om je concentratiepunt te houden op een reis door je uiterlijke (fysieke) lichaam en innerlijke (emotionele) lichaam heen. Stap voor stap wordt je begeleidt naar een ander fysiek lichaamsdeel of emotionele staat van zijn.

Yoga Nidra valt onder de vijfde tak (Pratyahara – प्रत्याहार) van de Hatha Yoga filosofie en staat letterlijk voor ‘Yoga Slaap’. Tijdens deze lessen is het doel om juist niet in slaap te vallen, maar om in een staat van bewuste slaap te creëren, zodat je lichaam volledig tot rust komt, waarbij tegelijkertijd volledig bewust bent van je omgeving in het hier en nu.

Het doel hiervan is bewust je bewustzijn te sturen naar wat het op dat specifieke moment voelt. Zonder de druk van de tijd en zonder oordeel. Na afloop zul je je meer geaard en energieker voelen, zodat je de uitdagingen van het dagelijks leven meer gaat zien als een kans tot ontplooiing in plaats van een probleem op jouw pad. 

Erger jij je ook vaak aan hard getoeter? Hard pratende mensen? Blaffende honden of buren die weer eens hun raam te hard dichtklappen? Mooi! Deze meditaties zitten vol met deze irritante geluiden!


Deze vrij absurde maar ook vrij unieke meditaties zijn vooral bedoeld voor het ontwikkelen van jouw wilskracht, zodat je deze mentale spier zo sterk mogelijke weet te ontwikkelen. Waarom? Omdat je op deze manier o.a. een ijzersterke discipline weet op te bouwen om bepaalde taken in jouw leven af te maken. Of je ze nu leuk vindt of juist niet! 
Wees er dus op voorbereid dat je regelmatig eerder genoemde ‘afleidende’ geluiden hoort, waarbij je bewustzijn begeleid en getraind wordt om terug te komen naar het object van de desbetreffende meditatie.

Er wordt niet voor niets gezegd dat ‘distraction the root of all evil’ is. Maar gelukkig na het volgend van deze Reset Meditaties, moet dit geen probleem meer voor jou zijn! 😉

Denk eens terug aan de tijd toen je een klein kind was. Vaak werd er door je leraren op school of je ouders thuis, verteld dat je je moet concentreren. Maar het probleem was, dat waarschijnlijk deze personen je niet uitlegden HOE dit precies moest!


Concentratie, ook wel Dharana in yogische termen genoemd, houdt in het kort in, dat je je focus op een innerlijk- of uiterlijk object kunt vasthouden. Waar concentreren goed voor is? Simpel. Het is o.a. goed om je kleine, maar ook grote doelen in jouw leven te behalen. 

Bereid je voor op het leren concentreren op zowel innerlijke- als uiterlijke objecten voor een bepaalde tijd.
Ook kan het wisselen van object A naar object B naar object C plaatsvinden. Alles om jouw bewustzijn tot een Killer Concentratie-niveau te ontwikkelen. Onwrikbaar. Niet af te leiden. Meedogenloos goed in doelen behalen. 

Want, zonder te kunnen concentreren kun je immers nooit mediteren! 🧘🏽

Meer weten over mediteren? Lees dan het artikel: Wat is meditatie?

Zondag = ZENdag!

Beleef onze gratis online meditaties!
Abonneer je op één, of nog beter allebei 😉, onze social media kanalen en geniet iedere zondagavond om 20:00 van een nieuwe online meditatie publicatie.

Zijn Online Meditaties toch niet helemaal jouw ding?

Misschien is één van onze andere online meditatie varianten wat voor jou: