Back

Online Workshop Mediteren AAN, Stress UIT

Mediteren is vandaag de dag steeds meer een trendy modewoord dat vaak gebruikt wordt om kalmer in je hoofd te worden. Yoga is hiernaast óók een trendy modewoord, waarbij vooral gedacht wordt aan een fysieke gym variant met veel rekje-strekje oefeningen. Dit is beiden deels waar. Maar ook weer niet waar! 
De waarheid is echter simpeler, maar tegelijkertijd ook een beetje ingewikkelder, want meditatie is namelijk yoga en yoga is namelijk meditatie

Waar komt yoga vandaan? Wat is het nou precies? Waarvoor dient het echt? Waarom zou ik überhaupt moeten willen leren mediteren? En is er een soort van stappenplan? En is er een verschil tussen yoga en meditatie?

Meditatie en Yoga in een 90-minuten durende notendop!

Deze (pre-recorded) online workshop is helemaal op maat gemaakt rondom mediteren. Stap voor stap word je meegenomen in een 90 minuut durende reis, langs het doel van leren mediteren, het bewustzijn en onderbewustzijn, de wet van aantrekkingskracht, frequenties en wat de rol van meditatie is binnen de yogische filosofie.

Na het volgen van de online workshop kun je (gratis) lid worden van onze HappyZenCommunity, waarbij je o.a. deel kunt nemen aan verschillende meetings die diverse topics bestrijken. Denk hierbij b.v. aan: yoga, meditatie, gezond voedsel, het onderbewustzijn, God, de Universele Wet van Aantrekkingskracht en spirituele en mindfulness georiënteerde boeken.

Hiernaast vindt er iedere maand een gratis 60 minuut durende live Q&A plaats, exclusief voor deelnemers van deze online workshop. Samen met host Geoffrey de Jong, zullen er tijdens deze Q&A vragen worden beantwoordt, opmerkingen worden behandeld en inzichten en ideeën met elkaar worden gedeeld.

Wie host deze online workshop?

Geoffrey ‘Geo’ de Jong (1984) is sinds zijn tienerjaren al bezig met alles wat te maken heeft op mindfulness en spiritueel gebied.

Zo bracht zijn spirituele zoektocht hem door de jaren heen naar o.a. Bali (Indonesië) en India, waar hij in diverse ashrams verbleef, kennis opdeed van diverse gurus en heeft hij o.a. gewerkt voor ParaVisie en de OHM (Hindoeïstische omroep die viel onder het bewind van de NPO), waardoor zijn honger naar meer kennis, meer ervaring en meer (eigen)wijsheid alleen nog maar groter werd. Totdat het op een gegeven moment zich ontwikkelde in een permanente gewoonte, een paradigma, een lifestyle.

Vanuit deze ervaringen is HappyZenHeart geboren als zijn eigen onderneming. Hij heeft zijn yoga-opleiding (200RYT) gevolgd in Rishikesh, India, waarna hij zich is gaan verdiepen in de innerlijke vormen van yoga, de Universele Wet van Aantrekkingskracht en frequenties (klankheling) en leert hij Hindi als derde taal. Hiernaast heeft hij ook diverse cursussen gevolgd van de bekende Hindoepriester en ex-monnik Dandapani, waarbij Meditatie de centrale focus was van de trainingen.

Meer weten over ‘meditatie’ als begrip? Lees dan ons artikel uit ons FAQs pagina:

Inhoud van de Online Workshop Mediteren AAN, Stress UIT:

  1. Twee monniken, één rugtas
  2. Goed en slecht bestaan niet
  3. Je huis verhuist nooit, maar wat dan wel?
    – oefening: de zaklantaarn meditatie
  4. Je weet niet wat je niet weet:
    – drie praktische voorbeelden
    – oefening: wat zijn jouw gewoontes?

5. Yoga & Meditatie: Wat is het verschil?
6. Externe yoga in de praktijk
7. Interne yoga in de praktijk

8. Meditatie gebruiken voor het behalen van doelen
9. De juiste meditatiehouding
10. Meditatie tools
11. Meditatie als een permanente conditionering
12. Oefening

Iedere maand, op een vooraf aangekondigde datum en tijdstip, wordt er een LIVE (online) Q&A gehouden, aansluitend op deze workshop!
Deze Q&A is exclusief en alleen bestemd voor deelnemers van deze online workshop. Op deze manier kun jij als deelnemer, toch nog even deelnemen aan de interactie en zal Geoffrey de Jong jouw vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. 

Duur: ong. 60 min.
Tijdstip: 20:00 – 21:00
Dag: op aankondiging

€79,-

Is deze Online Workshop Mediteren toch niet helemaal jouw ding?

Misschien is één van onze andere online meditatie varianten wat voor jou: