Back

Online Workshop Pranayama: De brug tussen buiten en binnen.

Inademen is het eerste wat een mens doet, wanneer het geboren wordt. En uitademen is het laatste wat een mens doet, wanneer het zijn stoffelijk overschot verlaat. Wat doet een mens tussen deze twee uiterste extremen? Juist. Heel vaak in- en uitademen.
Pranayama gaat over je ademhaling. Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat het yoga is. En het gaat om energie. Levensenergie ook wel genoemd. En wat heeft pranayama met chakra’s te maken? En kan pranayama ook nog eens je levensduur verlengen?! 

Alle ins- en outs over het vierde yogische onderdeel: Pranayama

Deze online workshop is 50% theoretisch en 50% praktisch. 

De reden waarom is simpel: door alleen de filosofie uit te leggen, ervaar je nog niet precies wat pranayama voor jou kan betekenen! 

Deze online workshop geeft je alle ins- en outs over dit vierde onderdeel van yoga. Men denkt vaak dat bij het beoefenen van pranayama het slechts gaat om ademhalingstechnieken. Niet wetende dat de ademhaling slechts een tool, een gereedschap is naar het in balans krijgen en unificatie van je fysieke lichaam en je mind. Het gaat echter veel dieper en uiteindelijk zul je zien dat pranayama leidt naar je levensenergie die op natuurlijke wijze, zonder blokkades, in alle vrijheid kan stromen door je lichaam heen. Hierbij leer je over de energiecentra’s, ook wel chakra’s genoemd, de verschillende typen prana’s, hoe prana door je lichaam heen stroomt, de kwaliteit van goed ademhalen, goede fysieke houdingen om pranayama te beoefenen en meer!

Wat kun je na het volgen van deze online workshop verwachten?

Na het volgen van de online workshop kun je (gratis) lid worden van onze HappyZenCommunity, waarbij je o.a. deel kunt nemen aan verschillende meetings die diverse topics bestrijken. Denk hierbij b.v. aan: yoga, meditatie, gezond voedsel, het onderbewustzijn, God, de Universele Wet van Aantrekkingskracht en spirituele en mindfulness georiënteerde boeken.

Hiernaast vindt er iedere maand een gratis 60 minuut durende live Q&A plaats, exclusief voor deelnemers van deze online workshopSamen met host Geoffrey de Jong, zullen er tijdens deze Q&A vragen worden beantwoordt, opmerkingen worden behandeld en inzichten en ideeën met elkaar worden gedeeld.

Ook krijg je een (digitale) hand-out waarbij je alles nog eventjes rustig op je gemak kunt nalezen en herhalen.

En wanneer dit nog niet genoeg is, kun je tegen een kleine meerbetaling ook nog eens een 30-Day Zen-Challenge volgen om pranayama tot een permanente gewoonte in je leven te maken. Pas als het onderdeel van lifestyle wordt, gaat het je leven veranderen uiteraard!

Wie host deze online workshop?

Geoffrey ‘Geo’ de Jong (1984) is sinds zijn tienerjaren al bezig met alles wat te maken heeft op mindfulness en spiritueel gebied.

Zo bracht zijn spirituele zoektocht hem door de jaren heen naar o.a. Bali (Indonesië) en India, waar hij in diverse ashrams verbleef, kennis opdeed van diverse gurus en heeft hij o.a. gewerkt voor ParaVisie en de OHM (Hindoeïstische omroep die viel onder het bewind van de NPO), waardoor zijn honger naar meer kennis, meer ervaring en meer (eigen)wijsheid alleen nog maar groter werd. Totdat het op een gegeven moment zich ontwikkelde in een permanente gewoonte, een paradigma, een lifestyle.

Vanuit deze ervaringen is HappyZenHeart geboren als zijn eigen onderneming. Hij heeft zijn yoga-opleiding (200RYT) gevolgd in Rishikesh, India, waarna hij zich is gaan verdiepen in de innerlijke vormen van yoga, de Universele Wet van Aantrekkingskracht en frequenties (klankheling) en leert hij Hindi als derde taal. Hiernaast heeft hij ook diverse cursussen gevolgd van de bekende Hindoepriester en ex-monnik Dandapani, waarbij Meditatie de centrale focus was van de trainingen.

Meer weten over ‘meditatie’ als begrip? Lees dan ons artikel uit ons FAQs pagina:

Inhoud van de Online Workshop May the (life)force be with you:

  1. Introductie tot pranayama
  2. May the (life)Force be with you: Prana ontleed
  3. Pranayama als brug tussen het uiterlijke en innerlijke
  4. De energiecentra’s in je lichaam: Chakra’s
  5. Jouw 5 lichamen onder de loep genomen

6. Oefening: Yogic Breathing: Jouw natuurlijke- en onnatuurlijke staat van ademhalen.
– Wat is Yogic Breathing?
– Waarom zou je Yogic Breathing praktiseren?
– Hoe doe je deze ademhalingsoefening?
7. Oefening: Kapal Bhati
– Wat is kapal bhati?
– Waarom zou je kapal bhati praktiseren?
– Hoe doe je deze ademhalingsoefening?
8. Oefening: Nadi Shodana Pranayama
– Wat is nadi shodana Pranayama?
– Waarom zou je nadi shodana pranayama praktiseren?
– Hoe doe je deze ademhalingsoefening?
9. Oefening: Bhastrika Pranayama 
– Wat is bhastrika pranayama?
– Waarom zou je bhastrika pranayama praktiseren?
– Hoe doe je deze ademhalingsoefening?
10. Oefening: Pranava Pranayama a.k.a OHM Pranayama
– Wat is pranava pranayama?
– Waarom zou je pranava pranayama praktiseren?
– Hoe doe je deze ademhalingsoefening?

Iedere maand, op een vooraf aangekondigde datum en tijdstip, wordt er een LIVE (online) Q&A gehouden, aansluitend op deze workshop!
Deze Q&A is exclusief en alleen bestemd voor deelnemers van deze online workshop. Op deze manier kun jij als deelnemer, toch nog even deelnemen aan de interactie en zal Geoffrey de Jong jouw vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. 

Duur: ong. 60 min.
Tijdstip: 20:00 – 21:00
Dag: op aankondiging

€49,-

Is deze Online Workshop Pranayama toch niet helemaal jouw ding?

Misschien is één van onze andere online workshops wat voor jou: