Back

Once upon a time...

Het verhaal achter de Happy Monk.

WIE ZIJN WIJ?

Het najaar van 2012. HappyZenHome was officieel geopend! Een webwinkel, gespecialiseerd in Aziatische en spirituele decoratieve artikelen.

Na bijna vier jaar werd het roer volledig omgegooid naar een dienstverlenende onderneming, met offline lezingen, workshops en lessen. We wilden immers mensen raken, met ze connecten en hierdoor hopelijk een positieve bijdrage leveren aan het geluksgevoel en innerlijke groei van de mens. Hierbij hoorde ook een kleine naamswijziging. En zo was HappyZenHeart ontstaan. 

“A Happy Heart is where the Zen is” werd de slogan.

Want wat wilt ieder mens? Happy zijn.
Waar voel je dit? In je Heart.
En hoe bereik je dit? Door Zen te zijn.

Kortom: door het tot een gewoonte te maken dat je constant bewust in het hier en nu gaat leven.

WAT DOEN WIJ?

Ben je op zoek naar verdieping in je leven? Heb je behoefte aan een innerlijk avontuur naar je ware zelf toe? Heb je het gevoel dat er meer is dan de ingebakken routine van je dagelijkse leven? 

Is je antwoord drie keer JA? Dan zul je je zeker weten snel thuisvoelen bij onze filosofie! Hoe groei jij tot de mooiste versie van jouzelf?

– HappyZenAcademy: Online workshops
– HappyZenMeditations: Online meditaties
– HappyZenHomeWebshop: Aziatische huisdecoratieve artikelen
– HappyZenTalksPodcast over mindfulness, yoga en persoonlijke groei
– HappyZenTVBoekreviews, podcasts, online meditaties en meer!

En dit allemaal op het gebied van mindfulness, spiritualiteit, mindset, persoonlijke groei, de yogische filosofie (Patanjali) en meer.

Ontmoet Geoffrey de Jong

De creator achter HappyZenHeart.

Geoffrey ‘Geo’ de Jong (1984) is sinds zijn tienerjaren al bezig met alles wat te maken heeft op mindfulness en spiritueel gebied.
Zo bracht zijn reis hem door de jaren heen naar o.a. Bali (Indonesië) en India, waar hij in diverse ashrams verbleef, kennis opdeed van diverse gurus en heeft hij o.a. gewerkt voor ParaVisie en de OHM (NPO), waardoor zijn honger naar meer kennis, meer ervaring en meer (eigen)wijsheid alleen nog maar groter werd. Totdat het op een gegeven moment zich ontwikkelde in een permanente gewoonte, een paradigma, een lifestyle.

Vanuit deze ervaringen is HappyZenHeart geboren als zijn eigen onderneming. Hij heeft zijn yoga-opleiding (200RYT) gevolgd in Rishikesh, India, waarna hij zich is gaan verdiepen in de innerlijke vormen van yoga:

  • प्रत्याहार | Pratyahara (zintuigen beheersen en afleiding uitschakelen),
  • योग निद्रा | Yoga Nidra (yoga-beoefening waarbij de focus ligt op overgave tussen bewustzijn en de slaap-state of mind,

  • धरना | Dharna (beoefenen wilskracht en concentratie),
  • ध्यान | Dhyana (meditatie: focus voor langere periode op object).

Sound Healing, de boeiende wereld van het onderbewustzijn en de Vedische Geschriften (The Yoga Sutras of Patanjali, Bhagavad Gita) zijn onderwerpen die dichtbij zijn hart liggen. Hiernaast leert hij Hindi als derde taal. Druk ventje, die Geo!