Besta ik nog als ik er niet meer ben? Nieuwe verklaring van de bijna-doodervaring

 – Heart lezing
De vraag naar het leven na de dood is eeuwenoud. Heden ten dage wordt er echter een nieuw antwoord aangereikt via de Bijna Dood Ervaring (BDE). Mensen die over zo’n ervaring vertellen, balanceerden op de grens van het leven. Ze hebben ervaren uit hun fysieke lichaam te gaan met een lichaam van lichtenergie. Ze voelden geen pijn meer. Vervolgens zijn ze met grote snelheid door een tunnel gegaan. Langs maan en sterren, naar een andere hemelse werkelijkheid. Deze leek lichtjaren ver weg te zijn.


Bijna Dood Ervaring: het waarnemen van een zandloper
BDE’ers zijn ervan overtuigd dat ze iets hebben ervaren van het leven na de dood. Desondanks wordt dit per definitie ontkend binnen de neurologische en bovennatuurlijke verklaring. Drs. Venselaar heeft dit aspect wel serieus genomen en uiteindelijk een nieuwe verklaring ontwikkeld.
Hierbij licht de BDE onomstotelijk een tipje van de sluier op van het leven na de dood. Venselaars Vijf-Fasen-Theorie is gebaseerd op de wetenschap dat er bij de (bijna)dood licht uit ons fysieke lichaam komt, ofwel: fotonen. Deze ‘fotonen’ lijken de basis te vormen van onze nieuwe verschijningsvorm bij de (bijna)dood, waarmee wij bewust zijn, en onze ‘laatste reis’ beginnen. De BDE is volgens Venselaar onderdeel van het leven na de dood dat wij allemaal zullen ervaren, op het moment dat onze tijd overgaat in ‘eeuwigheid’.

De theorie bevat tal van spectaculaire overeenkomsten tussen de BDE, (astro)fysica en levensbeschouwing, waardoor de nieuwe BDE-theorie op uitzonderlijke wijze sterk aan kracht wint. Bovendien geeft de theorie ook inzicht in liefde als bron van al wat is, de kosmos, de balans tussen Yin en Yang, en de onlosmakelijke verbondenheid tussen de zogenaamde fysieke en spirituele wereld, tussen tijd en eeuwigheid, materie en geest. Met de nieuwe verklaring worden voor het eerst alle kenmerken besproken, waaronder het zien van een immense ‘zandloper’, die – opmerkelijk genoeg – door BDE’ers hetzelfde wordt omschreven als door astronomen, en samenvalt met de kosmologie van het Hindoeïsme.

De lezing over de Bijna Dood Ervaring
Deze lezing geeft je troostvolle prachtige vergezichten over het leven na de dood en een schitterende liefdevolle hemel. Daar vindt iedereen – volgens BDE’ers – zijn eindbestemming, en zal men eerder overleden dierbaren terug zal zien. Venselaar neemt je stap voor stap mee op deze wonderlijke ‘laatste reis’ aan de hand van een nieuwe non-dualistische BDE-verkaring op basis van (astro)fysica. De uiteenzetting wordt afgewisseld met fragmenten uit concrete ervaringsverhalen.

Reviews
Indrukwekkend; boeiend; troostvol; visionair; geeft me een prettig vooruitzicht op wat ooit komen gaat; voortreffelijk; de meest accurate wetenschappelijke BDE-verklaring ooit; fascinerende overeenkomsten tussen de BDE en natuurwetenschap en levensbeschouwing; de beste lezing die ik in heel mijn leven heb bijgewoond.

What’s in it for me?
– Wordt meegenomen in een ongelooflijk mooie reis waarbij je fysieke lichaam niet op het bagagelijstje staat,
– Door meer kennis op te doen van het leven na de dood, gaat automatisch de kwaliteit van jouw eigen leven in het hier en nu vooruit,
– Kennis op (astro)fysisch niveau over bijna dood ervaringen zonder ‘zweverige’ theorieën met wetenschappelijk bewijs,
– Nieuwe inzichten en visie over het BDE fenomeen met maar liefst 10 nieuw ontdekte kenmerken!

Achtergrond drs. Maureen Venselaar
Drs. M. Venselaar is geesteswetenschapper en heeft een 10-jarige detailstudie gedaan naar de Bijna Dood Ervaring. De nieuwe Vijf-fasen theorie is gepubliceerd bij o.a. The Institute of Noetic Sciences, The Near Death Experience Research Foundation, en the International Academy of Consciousness (USA) en bij de Technische Universiteit Delft, als ook in het boek “De (bijna-)dood ontrafeld”.

Inhoud lezing (programma)
13:45 – 14:15 Inloop
14:15 – 14:20 Introductie drs. Maureen Venselaar
14:20 – 15:30 Lezing: Bijna Dood Ervaring (BDE) – Bestaan wij nog, als we er niet meer zijn?
15:30 – 15:50 Pauze
15:50 – 16:30 Vragen- en interactieve ronde met publiek
16:30 – 17:00 Gezellig informeel borrelen en socializen met elkaar

Vragen kunnen niet tijdens de lezing zelf gesteld worden. Graag je vragen noteren en ná de lezing stellen!

Kosten
Regular ticket: €15,-
Duo tickets: €25,- voor maar liefst 2 tickets!
Triple tickets: €35,- voor maar liefst 3 tickets!
Kwartet tickets: €40,- voor maar liefst 4 tickets!
Aan de deur tickets kopen is helaas niet mogelijk.

Locatie
HappyZenHeart
Willem Buytewechstraat 147
3024XE Rotterdam (Delfshaven)
Kaart vestiging HappyZenHeart

!LET OP! Mocht er meer belangstelling voor zijn dan verwacht, dan kan de locatie wijzigen naar een andere zaal in Rotterdam. Dit wordt een aantal weken voor het event door gecommuniceerd via social media, de nieuwsbrief en een persoonlijke mail (die is opgegeven bij de aankoop van een ticket).

Parkeren
De auto kun je gratis parkeren voor of op loopafstand van onze vestiging.

OV
De lezingruimte is ideaal te bereiken met het openbaar vervoer.
Metro: stap uit bij halte Coolhaven en loop 10 minuten.
Tram: stap uit bij halte Pieter de Hoochweg en loop 10 minuten.

Nieuwsbrief
Wil je voortaan op de hoogte gehouden worden van onze maandelijkse nieuwsbrief? Meld je dan even aan. We beloven je niet te spammen! 😉


Foto’s bevatten © Copyright. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, aanpassingen, plaatsing op websites/social media etc, verveelvoudiging op welke wijze dan ook, en/of elke andere manier van gebruik van deze foto’s (zowel commercieel als non-profit), is niet toegestaan.


Powered by Khore by Showthemes