Steun een goed doel met HappyZenHeart!

Door bij HappyZenHeart tickets te kopen voor één van onze lezingen, workshops of gespreksgroepen, neem je niet alleen deel aan een inspirerend evenement op mindfulnessgebied, maar draag je tegelijkertijd je steentje bij aan een betere leefomgeving in India. HappyZenHeart draagt maar liefst 25% van de kaartverkoop af aan Sapna Foundation, dat meerdere projecten heeft lopen in India, waarbij zij goede doelen steunt. Denk hierbij aan projecten waarbij er op educatief gebied voor straat- en weeskinderen in Mumbai wordt gezorgd of medische voorzieningen voor zwangere vrouwen op het platteland van Bihar.

Een droom die werkelijkheid wordt…
‘Sapna’ betekent ‘droom’ in het Hindi en niet voor niets is dit woord gekozen om naar buiten mee te treden! Sapna Foundation werd namelijk in 2008 opgericht om de dromen van kansarme mensen in de wereld te realiseren.
In eerste instantie worden er projecten in India uitgevoerd. Het bestuur van Sapna Foundation heeft een speciale band met dit land, aangezien de voorouders van de bestuursleden uit India komen. Omdat het gedachtegoed van HappyZenHeart vooral gericht is op mindfulness en spiritualiteit, waarbij de Indiase filosofie (zoals yoga, meditatie en de Bhagavad Gita) een grote rol speelt, vormt de samenwerking tussen Sapna Foundation en HappyZenHeart ‘a match made in heaven’!

Sapna Foundation is er van overtuigd dat er nog veel te doen valt aan ontwikkelingssamenwerking in dit land. Er lopen nog dagelijks kinderen met honger door de straten van India, er zijn nog steeds kinderen die niet naar school kunnen, er zijn nog steeds moeders die tijdens of na de bevalling onnodig sterven. En zo zijn er nog heel wat omstandigheden te noemen die vragen om verbetering in India.
Sapna Foundation wil een positieve bijdrage leveren aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Daarom wil zij zich inzetten om opvang te realiseren voor dakloze kinderen, zodat deze een thuisplek krijgen, naar school kunnen gaan en een kans krijgen op een betere toekomst. Maar Sapna wil ook de moedersterfte terugdringen door te zorgen voor goede medische hulp en kraamzorg in afgelegen gebieden.

Verder wil Sapna werken aan de vermindering van kindersterfte en aan de bestrijding van dodelijke ziektes, zoals hiv/aids en malaria. Dit wil zij doen door toegang tot medicijnen en vaccinaties mogelijk te maken alsmede door voorlichting te geven aan de lokale bevolking. Sapna hecht veel waarde aan de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen en streeft naar deze gelijkheid. Thema’s met betrekking tot vrouwenrechten zullen ook door Sapna aan de orde worden gesteld.

Lees meer over het steunen van goede doelen en bezoek de website van Sapna Foundation.

Janice Aliar – Founder Sapna Foundation & Yoga Docente
De gedreven vrouw achter Sapna Foundation is niemand minder dan Janice Aliar. Naast zich inzetten voor alle goede doelen en het opzetten van diverse projecten in India, verzorgt ze ook yogalessen en yogaworkshops door Nederland heen. Haar passie voor de indiase filosofie bracht haar in Rishikesh (India), wat bekend staat als de bakermat van yoga. Janice heeft hier haar 200-urige yoga teacher training gevolgd en met succes afgerond, waardoor ze momenteel een gecertificeerde RYT200 yogadocente is.

Kom meer te weten over Janice Aliar.

Ook een goed doel steunen en tegelijkertijd zelf inspiratie opdoen tijdens één van onze evenementen?
Kijk hier dan voor een overzicht van al onze spirituele lezingen, gespreksgroepen en workshops in Rotterdam.

Powered by Khore by Showthemes