Back

De Boeddha: Geboren als prins, gestorven als verlicht spiritueel leider.

Tegenwoordig kun je er niet meer omheen. Waar je ook kijkt, in welk huis, eetgelegenheid of vele winkels: ergens valt er wel een beeldje of afbeelding van De Boeddha te bespeuren. Of het nu een houten Boeddha beeldje is, een kitserig plastic Boeddha beeldje of een luxe Boeddha beeld van stevig en koud messing gaat: Het nalatenschap (bewust of onbewust) van De Boeddha wordt nog steeds vandaag de dag vertegenwoordigd. 
Maar velen kennen het verhaal en de filosofie van deze alombekende spirituele leider niet. Waar stond De Boeddha voor? Waar kwam De Boeddha vandaan? En wat voor lering kun je nu nog steeds, vele duizenden jaren later, toepassen in jouw dagelijks leven?
Nog langer niet alles, maar wel veel, kun je lezen in dit artikel wat geheel gewijd is aan de Indiase prins die, net als vele mensen vandaag de dag nog, op zoek ging naar antwoorden op levensvragen. Dit is het verhaal van Siddharta Gautama oftewel De Boeddha.

Wie was De Boeddha?

Om te weten wie De Boeddha precies was, moeten we ongeveer 7 jaar terug gaan naar … waar SG een Indiase prins geboren was.

Blueprint pagina:

1. Wie is/ was De Boeddha?
Vertel over levensverhaal
2. Film Little Boeddha
3. Wat is het Boeddhisme: Breng deze levenswijze aan het licht
4. Verschil dunne en dikke Boeddha
5. Hindoeisme: Wat is Boeddha’s plek binnen het Hindoeïsme? Avatar van Vishnu
6. bekende spreuken van De Boeddha?

Little Buddha de film (1993)

Uiteraard zijn er al meerdere films geproduceerd over het verhaal van De Boeddha, zoals in Bollywood (Indiase filmindustrie): Sri Siddhartha Gautama (2013) en A Journey Of Samyak Buddha (2013) maar ook de Japanse anime industrie bleef niet achter met maar liefst twee delen over het verhaal van de Indiase prins: Buddha The Great Departure en Buddha 2.
Maar ook Hollywood bleef niet achter met de in 1993 gepubliceerde film Little Buddha met de jonge Keanu Reeves in de hoofdrol. Hierin wordt ook ingegaan op het verloop van Siddharta naar de weg naar verlichting toe. Maar voordat hij dit bereikte, was er een moment in zijn leven waarbij hij besefte dat de ingeslagen weg die hij tot nu toe bewandelde (afzonderen zonder voedsel en drinken in een bos), niet de weg naar verlichting was. De volgende scene uit de film, laat dit keerpunt in het leven van De Boeddha in spé zien…

Benieuwd geworden naar de hele film?

Bekijk hier de hele film in HD Ready kwaliteit (720P): Little Buddha film (1993) met Keanu Reeves in de hoofdrol.